http://www.haber2000.com
» RTÜK; TÜRKİYE'DE "DARBE" VARMIŞ GİBİ YAYIN YAPAN TELEVİZYONLARA VE ALEVİLERE HAKARET EDEN TELE1'E CEZALAR VERDİ

RTÜK; TÜRKİYE'DE "DARBE" VARMIŞ GİBİ YAYIN YAPAN TELEVİZYONLARA VE ALEVİLERE HAKARET EDEN TELE1'E CEZALAR VERDİ

RTÜK'ten 5 kanala en üst sınırdan ceza. RTÜK gerçekleştirdiği toplantıda yayın ihlallerini görüştü ve TELE1, Sözcü, Halk TV, Meltem TV ile SUN TV'ye en üst sınırdan idari para cezası verdi.
Paylas
RTÜK; TÜRKİYE'DE
Siyaset - 04 Ekim 2025, Cumartesi 11:09:47
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

RTÜK, bugün gerçekleştirdiği toplantıda televizyonların yayın ihlallerini değerlendirdi.

 

Toplantıda, 5 kanala; 'İnsan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olmamak', 'Yayınlarında eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içermek', 'Tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerini esas almamak', 'Toplumda özgürce kanaat oluşumuna engel olmak', 'Soruşturulması mümkün olan haberleri, doğruluğundan emin olunmaksızın yayınlamak' ve 'Hukukun üstünlüğü, adalet ve tarafsızlık esasına aykırı yayın yapmak' gerekçeleri ile üst sınırdan para cezaları uygulandı.



KJ CEZASI



Üst Kurul toplantısında, 'Türkiye'nin Yönü' isimli programda 'RTE'nin Netanyahu'dan Farkı Ne' şeklinde ekrana yansıtılan KJ'nin eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ve iftira niteliğinde ifadeler içerdiği vurgulandı.

 

Bu nedenle programın yayınlandığı haber kanalına, üst sınırdan idari para cezası uygulandı. '4 Soru 4 Yanıt' isimli programda gazeteci Merdan Yanardağ'ın 'Alevilerin haini çoktur' sözleri nedeniyle aynı haber kanalına üst sınırdan idari para cezası verildi.



'DARBE GİRİŞİMİ' BENZETMESİNE CEZA



Üst Kurul'da, 'Sözün Aslı' adlı programda CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ile CHP İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt'un, Gürsel Tekin'in mahkemece İstanbul İl Başkanlığı'na atanmasını ve emniyet güçlerinin CHP il binası önünde güvenlik önlemi almasını, ‘darbe girişimi' olarak nitelendirmesi ele alındı.

 

Söz konusu yayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile hükümetin darbe girişimi iddialarının müsebbibi olarak gösterildiği tespit edildi. Bu gerekçelerle, söz konusu kanala üst sınırdan idari para cezası uygulanması kararı alındı.



'Açıkça' adlı programda Murat Kubilay'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik ifadelerinin de kurum ve kişileri eleştirmenin ötesinde küçük düşürücü ve itibarsızlaştırıcı olduğu tespit edildi.

 

Bu nedenle söz konusu kanala üst sınırdan para cezası verildi. 'Eylül Han ile Gündem Özel' adlı programda, CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz'ın Türkiye-Irak ham petrol boru hattı üzerinden dile getirdiği iddiaların izleyici ile paylaşılması da Üst Kurul toplantısında ele alındı.

 

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından da yalanlanan bu iddiaları ekranına taşıyan kanala, üst sınırdan idari para cezası uygulandı.

 

Üst Kurul toplantısında, 'İçel Gündemi' isimli programda İzmir'de yaşanan saldırıyla ilgili yayın yasağına uyulmaması da görüşüldü. Yayıncı kuruluşa üst sınırdan idari para cezası verildi.


Bu Haber 19267 Defa Okunmuştur

OKUYUCU YORUMLARI

UYARI:Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.(Yorum Yapanın Taahütü)Yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
Ad Soyad
E-Posta
Yorum

Haber Arşivi

ÇOK OKUNANLAR

Hava Durumu



İçerik Yükleniyor...
Ankara’ya 5 yıldır tek bir kalıcı eser yapamayan, “Çapsız” Mansur Yavaş; dünyanın en büyük tema parkı olan ANKAPARK’ı, siyasi kin ve ağır kıskançlık psikolojisi ile açıkça harabeye çevirtti. Parkta yapılan 83 hırsızlıklara göz yumduğu gibi şimdi de yerel seçimler arifesinde; parkta ki dinozor ve diğer oyuncakları kaldırıp, atacağını ve bu alanı yeşil alan yapacağını duyuruyor, güya Ankaralıların da görüşlerini aldığı anketi aktarıyor.. İşine geldiği zaman da; yıllardan beri “bu park 14- 16 milyar liraya yapıldı, parayı oyuncaklara gömdüler” gibi ciyaklayıp, siyasi itibar suikastları yaptı, yaptırdı.. Parkı harabeye çevirmesinin tek gerekçesi ise; Ağır siyasi kin.. Melih Gökçek yaptırdı diye.. Şimdi, halkı ücretsiz, otobüslerle parka getiriyor. Niye; Parkın kırılan oyuncakları, harabe görüntüsünü görmeleri için.. Zeka özürlüler, Ankaralı sormayacak mı, “Bu parkı kim bu hale getirdi?” diye Sayın İçişleri Bakanı, Sayın Ankara Valisi.. Bu parkı Melih Gökçek Belediyeye süper görüntülerle teslim etti mi? Etti? Park kimin denetimde idi? Ankara Büyükşehir Belediyesinin.. Başkanlar kimdi? Mustafa Tuna ve Mansur Yavaş.. Peki, 5 yılda bu büyük devasa parkı kim bu hale getirdi? Kim harabe olmasına göz yumdu? Mansur Yavaş.. Şimdi bu parkı tamamen kaldırıyor.. Bu park 14 milyara yapılmış ise, sen kimsin ki devletin bu parasını keyfine, kinine göre çöpe atıyorsun? Evet, Sayın İçişleri Bakanı ve Ankara Valisi. Lütfen, derhal parka görevlileri gönderip, zarar- ziyan tespitleri yapılmasını ve parkın şuan ki halinin tespitini ve gerekli soruşturma işlemlerinin yapılmasını Ankaralılar adına sizlerden rica ediyorum...
SAYIN, İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA ve ANKARA VALİSİNE “MANSUR YAVAŞ” ÇAĞRIMDIR.. “KAMUYA AĞIR ZARAR VERDİ, YAPILAN MEGA HİZMETİ; SİYASİ KİN İLE HARBEYE ÇEVİRDİ, ŞİMDİ DE ORTADAN KALDIRIYOR”

SON EKLENENLER

FaceBook

Haber Ara

Copyright ©2010 - Tüm hakları saklıdır.
PHP Haber Sitesi Türkiye Tasarım
Haber 2000- Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz Ve kaynak gösterilmeden Alıntı Yapılamaz. Yayınlanan Tüm Haber Ve Açıklamalar İlk Kaynaktan Ulaştırılan Açıklamalardır. Sitemiz Bu Açıklamalara Ekleme Veya Müdahelede Bulunmadan Yayınlar. Yorum,Makale, Sizden Gelenler Bölümündeki Yazılardan Yazanlar Sorumludur. Harici Bilgiler Ayrı Bir Sayfada Açılır. Haber 2000 Bu Linkler Ve İçeriklerinden Sorumlu Değildir.Her Türlü Haber Ve İletişim İçin millitaraf@hotmail.com Adresini kullanabilirsiniz. Sitemizden Daha İyi Yararlanabilmek için Gizlilik İlekeleri Ve Yayın Prensiplerimzi Okuyunuz. Ekonomik Veriler Bilgilendirme Amaclidir.Kullanimindan Dogacak Sorunlardan Sitemiz Sorumlu Degildir. En İyi İnt Exp 8+ 1024x768 Görüntülenir